Menü
Hesabım
Sepetim

2024 SCOTT SPARK RC COMP DAĞ BİSİKLETİ

160.000,00 TL
6 Taksit
Havale Fiyatı : 144.000,00 TL %10  İndirim
Daha Fazla SCOTT
Daha Fazla FULL SUSPENSION
Ürün Kodu : T24633
RENK.. :
BEDEN... :


Spark RC Comp, karbon modellerinin karşılığı olarak hafif bir karbon  kadro ve  FOX Float Süspansiyon Sistemimiz, 12 vitesli Sram aktarma organları, Shimano frenleri ve Syncros bileşenleri ile birlikte gelir. 

 

 

ÖZELLİKLERİ

  • Spark RC Carbon HMF Kadro
  • FOX 32 Float Rhythm 120mm Amortisör
  • FOX Float Custom, 120mm, TwinLoc
  • SRAM NX Eagle 12 Vites
  • Shimano Deore Disc Frenler
  • Maxxis Rekon Race Foldable Lastikler

 

HMF Carbon Mainframe

  • Karbon malzemeyi güçlendirmek için, en yüksek gerilme mukavemeti ile karbon kadronun gücü arttırmayı başarmıştır.
  • Karbon kadronun dayanıklılığını, güvenliğini ve ömrünü en üst düzeye çıkarmak için HMF üretim yöntemi kullanılmıştır.

HMF HMF
Tensile Modulus: 125GPa
Tensile Strength 2450MPa

 

KATEGORİSİ: Cross country ve marathon

 

 

 

 

EKİPMANLAR

Kadro

:

Spark RC Carbon HMF / Integrated Suspension Technology / Flex Pivot / Adjustable head angle / Syncros Cable Integration System / BB92 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline

Maşa

:

FOX 32 Float Rhythm Grip / 3-Modes / Kabolt 15x110mm axle / 44mm offset / tapered steerer / Reb. Adj. / Lockout / 120mm travel

Arka şok

:

FOX Float Custom EVOL Performace Trunnion / 3 modes / Lockout-Trail-Descend / DPS / Reb. Adj. / Travel 120mm / T165X45mm

Remote Sistem

:

SCOTT TwinLoc 2 Technology / 3 Suspension modes

Arka Vites Değiştirici

:

SRAM NX Eagle 12 Speed

Vites değiştiriciler

:

SRAM NX Eagle Trigger

Krank Seti

:

SRAM NX Eagle DUB / 55mm CL / 32T

Bb-set

:

SRAM DUB PF 92 MTB Wide / shell 41x92mm

Zincir

:

SRAM CN NX Eagle

Kaset

:

SRAM SX-PG1210 / 11-50 T

Frenler

:

Shimano Deore M6100 Disc

Rotor

:

Shimano SM-RT64 CL / 180/F and 160/R

Gidon

:

Syncros Fraser 2.0 XC Alloy 6061 D.B. / Flat Bar / 8° / 740mm / Syncros Performance XC lock-on grips

Gidon Boğazı

:

Syncros XC 2.0 / Syncros Cable Integration System / -12° rise / 6061 Alloy / 31.8mm / 1 1/8"

Sele Borusu

:

Syncros Duncan 2.0 / 10mm offset / 31.6x400mm

Sele

:

Syncros Belcarra Regular 2.0 / CRMO rails

Furş Seti

:

Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System / +-0.6° head angle adjustment / ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB

Ön Göbek

:

Formula CL-811 / 15x110mm

Arka Göbek

:

Formula CL-148S / 12x148mm / Syncros Axle w/Removable Lever / with 6mm Allen, T30 and T25 Tools

Jant Telleri

:

Stainless Black 15G / 1.8mm

Jantlar

:

Syncros X-30SE / 32H / 30mm / Tubeless ready

Ön Lastik

:

Maxxis Rekon Race / 29x2.4" / 60TPI Foldable Bead / Tubeless Ready / EXO

Arka Lastik

:

Maxxis Rekon Race / 29x2.4" / 60TPI Foldable Bead / Tubeless Ready / EXO

Aksesuarlar

:

Transport Axle

Ağırlık (KG)

:

12.5 (Tubeless setup)

Ağırlık (LBS)

:

27.56 (Tubeless setup)


















































































TEKNOLOJİ

 

EVO-LAP TECHNOLOGY

Doğru malzeme seçimi ile bir çerçeve oluşturmak için çalışmaların yüzde sekseni yapılır. Ancak kalan yüzde yirmi, çabalarımızın çoğunu gerektiriyor. Bu nedenle, piyasadaki en gelişmiş karbon fiberleri tercihimizi, karbon yerleşimini haritalamak için FEA (sonlu eleman analizi) yazılımı gibi belirli araçların yoğun kullanımı izliyor.

 

FEA yazılımı ile çerçevenin sanal modeli üzerinde farklı kuvvetler simüle edebilir ve çerçeve yapısını buna göre ayarlayabiliriz. FEA yazılımı, gerçek dünyadaki tüm fiziksel olayları içeren eksiksiz sanal prototipler oluşturmamızı sağlar.

Evo-Lap teknolojimizle, yüzey çizgisini optimize etmek, farklı kat oryantasyonlarına sahip boru yapılarını simüle etmek, farklı konfigürasyonlar kullanmanın sonuçlarını gözlemlemek ve çerçevenin farklı alanlarındaki stres dağılımını test etmek için çerçeveyi modelliyoruz. Bu kapsamlı bilgisayar modellemesi sayesinde, çerçevemizin tüm bölümlerindeki karbon katmanlarını optimize ettik. Parçalar ilk prototiplerde birbirine bağlandığında, sonuç sertlik, konfor veya darbe direncinden ödün vermeyen süper hafif ve kompakt bir çerçeveydi. Tüm ürün yelpazesi EvoLap teknolojimizden yararlandı.

------------------------------------------------------------------------

KOLAY ŞOK ERİŞİMİ

Alt braket alanından şoka erişim, bir kapak aracılığıyla kolaylaştırılmıştır. Bu, geri tepme, sıkıştırma, şok basıncını ayarlamayı ve TwinLoc Süspansiyon Sistemimiz için kabloyu takmayı veya değiştirmeyi kolaylaştırır.

------------------------------------------------------------------------

AYARLANABİLİR KAFA AÇISI
 
Yeni Spark ile baş açısını 0,6 derece daha gevşek veya daha dik olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, kabloları kesmeden veya frenleri boşaltmadan yapılabilir. Tek yapmanız gereken çubuğu sökmek, kulaklık başlıklarını 180 derece döndürmek ve yeniden monte etmektir. 

------------------------------------------------------------------------

PATENTLİ ENTEGRE SÜSPANSİYON SİSTEMİ

Entegre bir şok platformu, ağırlıktan ödün vermeden süspansiyon özelliklerini iyileştirmemizi sağlar. Çoğu zaman, bu seviyede bisikletlerle çalışırken, marjinal kazanç kavramı her zaman önemli hale gelir.


Bir süspansiyon şokunun optimum performansı için, güç aktarımı mümkün olan en doğrudan olmalıdır. Kaçınmak istediğimiz, herhangi bir verimsiz yönsel harekettir, başka bir deyişle, şok kompresyonundan geçerken yanal hareketlerdir (hareket yönünün yanlarına doğru). 


Entegre bir şoka sahip olmak, bunu çeşitli şekillerde iyileştirmemizi sağlar. İlk olarak, şokun etrafındaki ve muylu montajlı çerçeve yapısı, hareketi azaltarak ve daha verimli güç aktarımını teşvik ederek çok daha sağlam olacak şekilde tasarlanabilir. Ayrıca koltuk borusu pivotuna çok daha büyük rulmanlar ekleyerek bu alanı daha da güçlendirebilir ve gereksiz hareketleri azaltabiliriz. Entegre Süspansiyon teknolojimiz, ağırlık merkezini düşüren daha düşük şok yerleşimli çerçeveler tasarlamamıza da yardımcı olur. Sonuç olarak, bisiklet daha iyi yol tutuşundan ve son kullanıcı için daha dengeli, güven uyandıran bir sürüşten yararlanır. 


Bunlar tek tek küçük iyileştirmeler gibi görünse de, parçalarının toplamı daha verimli şok performansı sağlar. Ek olarak, şok herhangi bir yabancı unsurdan tamamen korunur. Yağmurlu yarış? Sorun değil, şokunuz ne olursa olsun en iyi performansı göstermeye devam edecek. 

----------------------------------------------------------------------

TEK PİVOT SÜSPANSİYON DÜZENİ

 Tam süspansiyonlu bir bisiklet, iyi bir süspansiyon tasarımı olmadan asla başarıya ulaşamaz. Spark'ın tek pivot düzenine bindiğimiz ilk andan itibaren aşık olduk. Yıllar sonra, hala teknik kros yarışları ve hızlı, güçlü tekli pist için en iyi yaklaşım olduğuna inanıyoruz. Spark'ın süspansiyon düzeni, çok özel ve kanıtlanmış bir kinematik ve daha az yaysız kütleye sahiptir. Koltuk desteğinde esnek bir pivot kullanmak, bu seyahat aralığındaki bisikletler için ideal bir çözümdür. Bu, en iyi süspansiyon performansını sağlamaya devam ederken çok hafif bir sistem tutmamızı sağlar.

------------------------------------------------------------------------

ARKA AKS ARACI

Arka aks aletimiz yıllardır motosikletlerimizin temel taşı olmuştur, şimdi her zamankinden daha iyi. Hepsi bir arada T25, T30 ve 6 allen anahtarına sahiptir. Bu üç seçenekle, tüm pivot donanımını ve bisiklet üzerinde ayarlamak için neredeyse her şeyi ayarlayabilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------

NUDE Süspansiyon Teknolojisi

NUDE Teknolojisine sahip şoklar, yaklaşık yirmi yıldır SCOTT Tam süspansiyon bisikletlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Süspansiyon ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışarak, ister en üst seviyede Dünya Kupası yarışına katılın ister dağlarda büyük bir gün geçirin, her zaman en iyi desteğe sahip olmanız için bu teknolojiyi geliştirmeye devam ediyoruz

------------------------------------------------------------------------

TwinLoc Süspansiyon Sistemi

TwinLoc ile bir sürücü, komple çerçeveyi, çatalı ve şoku bir sistem olarak etkili bir şekilde kontrol edebilir. Bu neden önemlidir? 150 mm süspansiyon hareket mesafesine sahip, doğru şekilde ayarlanmış bir bisiklet, 130 mm süspansiyon hareket mesafesine sahip bir bisikletten daha fazla çökmeye sahiptir. Sürüşü daha eğlenceli ve inişlerde daha yetenekli hale getiren bu ekstra harekettir, ancak daha fazla çökme bisikletin geometrisi ve tırmanma performansı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. TwinLoc'un önemi buradadır.

TwinLoc, çökme etkisini birkaç şekilde yönetmeye yardımcı olur. Çoğu sistem pedal çevirme verimliliğini artırmak için yalnızca düşük hızlı sıkıştırmayı artırırken, TwinLoc yalnızca sıkıştırma sönümlemesini değiştirmemize değil, aynı zamanda yay eğrisini de değiştirmemize olanak tanır ve bisikletin geometrisini dinamik olarak değiştirir. Trail modunda, şok yalnızca daha sert olmakla kalmaz, aynı zamanda dinamik olarak daha az hareket eder. Bisiklet daha yüksekte oturur, bu tırmanışlar için dik bir sele açısını korur ve daha çevik hale gelir. Ayrıca, mümkün olan en verimli şekilde yukarı çıkmak için üçüncü, tam kilitleme modu da sunuyoruz.

Bu benzersiz ayarlar, daha uzun seyahatli bisikletlerde bile tırmanma geometrisini optimize eder. Pedallama verimliliğinizi çalabilecek "uzun seyahat etkisini" ortadan kaldırabiliriz, ancak yokuş aşağı doğru yönlendirdiğinizde tam eğlence, 150 mm seyahatten sizi mahrum etmiyoruz. Bir yarış ayarından, öğle yemeği sürüşüne, işten sonra patika parçalamaya kadar, bir kolu iterek bir patika profiline bağlı olarak moddan moda geçebilmek, daha hızlı sürmek ve harika vakit geçirmek için çok önemlidir. 

------------------------------------------------------------------------

29 JANT

Geliştirilmiş devrilme, 29 ”jantlar söz konusu olduğunda en göze çarpan özelliktir. Büyük tekerlekler, kötü kökler ve kayalık bölümler üzerinde yuvarlanmak için mükemmeldir, bu da bu koşulların sürülmesini kolaylaştırır. Geliştirilmiş çekiş gücü, lastik zemine teması daha büyük olduğundan 27,5 ”jantlara kıyasla daha fazla tekerlek çapı ile önemli bir faktördür.
 
• En İyi Devrilme Performansı
• Momentum Taşıyor
• Maksimum Çekiş yüzeyi
• Kolay parkurlarda en iyi denge
• En düşük süspansiyon stresi
• Daha büyük kasa boyutları için ideal
• Uzun eğride stabiliteyi artırın

 

 

NOT: ÜRÜN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN KUTULU VE DEMONTE OLARAK KARGOYA VERİLMEKTEDİR

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.