Tükendi
Gelince Haber VerTubular Yol Bisiklet Lastiği Nedir?
Tubular (Boru) şeklindeki lastikler geleneksel iç ve dış lastik anlayışından farklıdır. İç ve dış lastiğin bir bütün olarak birleşimi olduğunu söyleyebiliriz. Yapısı kapalı bir tüptür ve çoğunlukla yol bisikletlerinde kullanılır.
İç lastikli veya tubeless (iç lastiksiz) lastikleri ile karşılaştırıldığında, boru şeklindeki lastik daha hafif olmasının yanı sıra daha yüksek hava basıncına da dayanabilir. Yol bisikleti lastiklerinin maksimum güvenli lastik basıncı yaklaşık 120 psi dir, boru şeklindeki lastik ise 160 psi ya veya daha yüksek basınca kadar ulaşabilir. Nispeten düz yol için daha fazla avantaja sahiptir.
Ancak tubular şeklindeki lastiklerin montajı oldukça zahmetlidir. Lastikleri janta takmak için çift taraflı yapışkanlı kauçuk kullanmanız gerekir (Tubular lastikler için tubular jant kullanılır. Bu jantların üzerine normal dış lastikler (iç lastikli) lastikler veya iç lastiksiz lastikler takılamaz). İç lastiksiz lastiklerin yanı sıra montaj için iyi bir teknik servis bilgisi gerektirir.
Tubular lastiklerde, küçük deliklerle başa çıkmak için boru şeklindeki lastiğe patlak önleyici sıvı madde doldurabilirsiniz. Daha büyük “yaralar” için manuel olarak dikiş atılması gerekir. Elbette bu beceriye hâkim olan çok az sayıda teknisyen var. Hasar büyükse sürücü genellikle boru şeklindeki lastiği doğrudan değiştirir.
Tubular Lastikleri kimler kullanır?
Yol yarışlarında, zamana karşı yarışlarda ve cyclocross'ta genelde tubular lastikler kullanılır. Boru şeklindeki bu lastikler, iç lastiğin alttan lastiğe dikildiği tam yuvarlak lastiklerdir, Lastik janta yapıştırılarak güçlü bir bağ oluşturulur ve patlak durumunda lastiğin janttan çıkma riski azalır.
Lastiğin janttan çıkma şansının azalması (güvenlik) nedeniyle bisiklet yarışçılarının tercihi olmuştur
Tubular Lastiklerin Avantajları ve Dezavantajları?
Birincil avantajı güvenliktir. Düşük basınçlarda veya aniden patlamalarda janttan ayrılamaz (düzgün bir şekilde yapışmışsa yapmamalı), tekerleği sıkıştıramaz ve sert bir metal gibi bir çarpışmaya neden olamaz. Sürücü güvenli bir şekilde yavaşlayarak durabilir.
Boru şeklindeki lastiklerin avantajları, daha yüksek maksimum şişirme basıncına izin vermesi ve hafif olması, mükemmel şok emme performansına sahip olması.
Dezavantajları ise pahalı olması, montajının daha zor olması
Competition Line'dan Power Gravel, profili sayesinde yolda ve arazi yollarında kendini evinde hisseden bir lastiktir. Karma arazi Yeni X-MILES COMPOUND kauçuk bileşimi sayesinde lastik daha fazla tutuş ve dayanıklılık sunar.Yeni 3x120 TPI karkası sayesinde Power Gravel önceki modellere göre daha hafif ve daha konforludur.X Miles Compound Yeni
Teslimat Kapsamı: 1 adet MICHELIN POWER GRAVEL TUBULAR 700x47C 47-622 DIŞ LASTİK